Viraal via social media zoals Twitter, het verhaal achter Alex from Targetop:  9 juli 2015, door: William van Veldhoven

Alex had 142 Twitter volgers. Na een uur had hij er 500 meer. Via social media staan we in verbinding met miljoenen anderen. Ben jij actief op social media?

“Ik ben Alex Lee, beter bekend als ‘Alex van Target'”, vertelt de 16-jarige Alex in zijn eerste youtube filmpje. ‘Alex van Target’, zul je denken, ik weet nog steeds niet wie dat is.

Voor Amerikanen is de winkelketen “Target” een begrip. Het is na Wal-Mart de grootste winkelketen van de VS en ze verkopen alles wat je maar kunt bedenken. Zeg maar een V&D op z’n Amerikaans.

Alex from TargetEind 2014 werkte Alex als inpakjongen bij de kassa van het Amerikaanse warenhuis. Een klant nam een foto van de knappe jongen (zie hiernaast) en plaatste deze op twitter met de hashtag #AlexFromTarget. De foto viel in de smaak bij voornamelijke vrouwelijke leeftijdsgenootjes en ging met een mooi woord ‘viraal’ de wereld rond.

Alex begon ’s ochtends met 142 Twitter volgers. Na een uur had hij er 500 meer. De volgende ochtend werd hij wakker met meer dan 700.000 volgers! Hij was niet alleen ‘trending topic’ wereldwijd, maar werd zelfs opgepikt door landelijke nieuwszenders zoals CNN, kwam in de krant (New York Times) en werd gevraagd in talkshows bij o.a. Ellen DeGeneres.

Binnen een dag ging Alex van inpakjongen bij Target naar VIP op tv! Zo snel kunnen social media werken. Zo snel kan social marketing bijdragen aan jouw succes. Want wat deed Alex nu eigenlijk? Helemaal niets! Het was zijn foto die op zich het werk deed. De foto viel in de smaak en werd door duizenden mensen gedeeld.

Alex kreeg in een dag tijd een podium van 700.000 volgers. Hij beseft dat dit een cadeau is en dat hij er iets mee moet. De tiener heeft zijn talent nog niet ontwikkeld, maar wil graag zanger, acteur of model worden. Afgelopen half jaar heeft hij zich ingezet voor goede doelen, oefent hij zijn stem voor een zangcarriere en speelt hij mee in een film met aandacht voor (jonge) mensen met Taaislijmziekte die in het najaar uitkomt.

Via social media staan we in verbinding met miljoenen anderen. Een aantrekkelijke afbeelding, uniek filmpje of een interessant artikel kan zomaar door honderden, duizenden of miljoenen mensen worden gedeeld. Het kan je naam in een keer op de kaart zetten. Ik geloof in de mogelijkheden van social marketing. De foto van Alex is het bewijs!

That's Yours bouwt al bijna 10 jaar websites, techniek en oplossingen voor midden- en kleinbedrijf. Dit doen we vanuit Hoeven naast Etten-Leur, tussen Breda en Roosendaal in. We houden van kwaliteit en duidelijkheid onder het genot van Brabantse gezelligheid.
Zoeken naar de beste oplossing, daar zijn we goed in! Websites, webwinkels en apps die werk uit handen nemen, doen wat ze moeten doen en de investering snel terug verdienen. Kom eens sparren!