Instellen Outlook Express

Toevoegen mailaccount:

• Start het programma Outlook Express
  • Klik op Extra (Tools)
  • Klik daaronder op Accounts

0

• Klik op het tabblad E-mail
  • Als er al accounts staan kunt u die aanpassen
  • Klik rechts op de knop Toevoegen (Add)
  • Klik daarachter op E-mail

5

• Nu wordt de Wizard Internet Verbinding geopend
  • Vul uw naam in en klik daarna op Volgende (Next)
  • Vul daarna uw e-mailadres in en klik weer op Volgende
  • U komt in het scherm E-mailservernamen
  • Instellingen kunnen voor u van toepassing zijn:

Kies voor servertype “POP3”. Vul bij server voor inkomende mail in “mail.UW DOMEIN NAAM.nl”.

Server voor uitgaande mail is de mailserver van uw eigen internetprovider (KPN, Planet Internet, @Home, XS4All, etc). Kijk voor meer informatie op de website van uw internetprovider of neem contact op met hun helpdesk.

Vul de gegevens in en klik op Volgende

3

• U komt in het scherm Aanmelding bij Internet E-mail
  • Vul uw gebruikersnaam in zoals verkregen.
  • Vul ook uw wachtwoord in
    zoals verkregen.
  • Plaats een vinkje bij de optie Wachtwoord onthouden
  • Klik op Volgende

4

Voltooien

Het instellen van de instellingen voor e-mail is klaar. Klik op de knop
Voltooien (Finish) om de invoer van uw gegevens te bevestigen. U kunt
nu de overige schermen sluiten (door op OK te klikken) zodat u
terugkeert naar het startscherm van Outlook Express. Door te klikken op
de knop Verzenden en Ontvangen (Send & Receive) gaat het programma uw e-mailberichten ophalen.

In combinatie met Webmail
Wilt u gebruiken maken van webmail op uw domeinnaam, dan kunt u dit verzoek
bij ons indienen. Wij zorgen er dan voor dat uw webmail te bereiken is op
http://mail.uwdomein.nl. U dient dan wel in het zojuist aangemaakte
e-mailaccount aan te geven dat een kopie van de mail op de server blijft staan,
anders ziet u de berichten niet in uw webmailomgeving.
Klik op Extra -> Accounts, vervolgens het net aangemaakte account en dan
op de knop “Eigenschappen”. Op het tabblad “Geavanceerd” zet u een vinkje bij
“Een kopie van berichten op de server achterlaten.