Google slachtoffer van eigen algoritmeop:  26 mei 2015, door: William van Veldhoven

Google is afgelopen tijd slachtoffer geworden van hun eigen slimme zoekrobot. Wie de woorden ‘nigger house’ intypte in Google Maps werd direct naar de locatie van Witte Huis geleid.

Op Google maps kun je natuurlijk zoeken naar een specifiek adres, maar je kunt ook op zoek naar bijvoorbeeld restaurants, winkels of andere interessante plekken. Typ je ‘restaurant in Breda’ dan krijg je keurig een overzicht van alle restaurants in Breda.

Om deze service aan te kunnen bieden heeft Google zijn kaartenservice gekoppeld aan de zoekresultaten van de populaire zoekmachine. Na onderzoek blijkt er op gebruikersfora veel te worden verwezen naar het Witte Huis met de woorden ‘nigger house’ of ‘nigga house’. Google koppelde de gegevens aan elkaar en zo kwam de zoekterm op Google Maps terecht.

Ook in Nederland vinden we voorbeelden van gekoppelde gegevens. Zo vond BNR uit dat als je zoekt op ‘kakkerlakken’ in de buurt van Rotterdam, je dan uitkomt bij het supportershome van Feyenoord. En ‘klootzakken’ verwijst naar studenten.net, omdat de website toevallig de spelregels van het gelijknamige kaartspel uitlegt.

SEO of zoekmachineoptimalisatie

Google laat met hun eigen product direct zien dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) werkt. Veel verwijzingen naar je locatie met specifieke zoekwoorden zorgen ervoor dat je goed op die woorden wordt gevonden. Voor Google Maps helaas een blammage, maar voor jouw bedrijf heel gunstig!

Met een website die technisch goed in elkaar zit en met de juiste zoekwoorden wordt geoptimaliseerd voor Google scoor je dus hoog in de populairste zoekmachine. Zelfs hoger dan je concurrenten! Hierdoor krijg je meer bezoekers naar je website en meer bezoekers betekent meer kans op een verkoop, een nieuwe klant of een nieuw contactmoment. En dat zonder te investeren in dure advertenties.

Is jouw site al geoptimaliseerd voor Google? Laat je gegevens achter en we geven je graag een gratis website check rapport voor je huidige website.

That's Yours bouwt al bijna 10 jaar websites, techniek en oplossingen voor midden- en kleinbedrijf. Dit doen we vanuit Hoeven naast Etten-Leur, tussen Breda en Roosendaal in. We houden van kwaliteit en duidelijkheid onder het genot van Brabantse gezelligheid.
Zoeken naar de beste oplossing, daar zijn we goed in! Websites, webwinkels en apps die werk uit handen nemen, doen wat ze moeten doen en de investering snel terug verdienen. Kom eens sparren!