Wat kost een website?op:  26 mei 2015, door: William van Veldhoven

Websites en webwinkels zijn er in alle soorten en maten en hebben ook allemaal een eigen prijs. Voor een klein prijsje kan de buurjongen op zijn zolderkamer een site voor je bouwen. Een goede site kost misschien iets meer, maar verdient zichzelf snel terug.

Basisprijzen

Net als bij het kopen van een auto zijn de kosten van een website afhankelijk van onder andere de kwaliteit, grootte en aanwezige techniek. Daarom is het zonder aanvullende informatie lastig om een concrete prijs te noemen. Voor onze klanten geven we de volgende richtlijnen:

 • Instapwebsite vanaf € 850,-
 • Basic website vanaf € 1.450,-
 • Website voor ondernemers vanaf € 2.450,-
 • Maatwerkwebsite, prijs op aanvraag

Bij bovenstaande prijzen krijg je altijd een persoonlijk advies, een vormgeving die past bij je huisstijl en een website die werkt van smartphone tot aan desktopcomputer. Het verschil in prijs wordt bepaald door factoren zoals:

 • Keuze van de vormgeving
 • Aantal verschillende paginatypes
 • Gebruikte techniek
 • Hoeveelheid interactie
 • Omvang van de website
 • Meedenken en meehelpen in het bepalen van de structuur van de website
 • Vullen van pagina’s

Onderhoud en updates

Als we de vergelijking met de auto nogmaal maken, dan heeft een website net als een auto ook onderhoud nodig. Technieken veranderen, de eisen van zoekmachines veranderen en vooral: de bezoeker verwacht een actieve website. Wanneer je niet regelmatig iets toevoegt aan je website, dan zul je merken dat het aantal bezoekers afneemt. Als we een winkel binnenlopen, dan verwachten we ook nieuwe artikelen en als de winkel heeft verbouwd, dan zijn we nieuwsgierig hoe het er daarna uitziet. Zo werkt het ook bij websites.

Wij bouwen websites graag met WordPress. Voor WordPress komen regelmatig updates uit die zorgen voor een veiligere website, verbeteringen in het beheer en waardevolle toevoegingen. Veiligheidsupdates worden automatisch geinstalleerd. Overige updates kun je zelf installeren, of om risico van het beschadigen van je website te minimaliseren kunnen wij deze taak ook voor je uit handen nemen. Je betaalt hiervoor € 60,- per kwartaal voor maximaal drie updates.

Contentbeheer

Vullen van de website laten we liever aan jou over. Wij zijn goed in het bouwen van websites, jij in jouw vakgebied. Wat je communiceert is dus geheel aan jou. Uiteraard kunnen we teksten voor je (laten) schrijven, redigeren of ondersteunen bij het vullen van de website als de content hiervoor beschikbaar is, maar de tijd ontbreekt. Invullen van je site gebeurt altijd op nacaclulatie tegen het uurtarief van € 75,-.

Als je site online is

Is je site af als hij online gaat? Ja en nee. Hij is af om te vermarkten. Daarna is het zaak om je website zijn werk te laten doen. Meer bezoekers, meer omzet, meer contactmomenten, meer interactie. Hoe beter je je site inricht en afstemt op wat jouw bezoeker komt doen, hoe meer rendement je uit je website haalt. Voor Google is het belangrijk dat je je site onderhoudt. Schrijf daarom regelmatig een nieuw artikel, maak connectie met andere sites en gebruik social media. Het helpt je om hoger te komen in de ranking en daarmee meer (gratis) bezoekers te trekken. Hoe meer bezoekers je trekt hoe groter de kans op conversie (een actie zoals een aankoop)!

Om je site nog beter in de markt te zetten, kunnen we ondersteunen met een marketingtraject. We kijken naar de inhoud van je pagina’s, de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden en hoe die zich verhouden tot het zoekvolume in Google. Door je site af te stemmen op veel gebruikte zoektermen, kun je meer bezoekers naar je site trekken. Via tools zoals Google Analytics kunnen we onderzoeken hoe je site presteert en wat we kunnen verbeteren. Een marketingtraject begint vanaf € 1.500,- voor zes maanden.

Interesse?

Je huidige website wijzigen of tijd voor een nieuwe website? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

That's Yours bouwt al bijna 10 jaar websites, techniek en oplossingen voor midden- en kleinbedrijf. Dit doen we vanuit Hoeven naast Etten-Leur, tussen Breda en Roosendaal in. We houden van kwaliteit en duidelijkheid onder het genot van Brabantse gezelligheid.
Zoeken naar de beste oplossing, daar zijn we goed in! Websites, webwinkels en apps die werk uit handen nemen, doen wat ze moeten doen en de investering snel terug verdienen. Kom eens sparren!